BOLTON TOWN HALL

Exterior of Bolton Town Hall

Renovations to this historical building were planned to accomplish two goals. The Town of Bolton wished to consolidate town offices into one building and to accommodate the disabled. The second-floor meeting hall was sub-divided into six offices, two public toilets, and a lobby/waiting area. First-floor public toilets were modified to accommodate the disabled. And two new entrances were designed to allow access by the disabled. Both interior and exterior renovations were carefully designed to respect the scale and character of the existing building. A master design plan was generated so that some of the construction work could be executed by the owner and some by the general contractor. The contract documents carefully delineated the scope of work, including coordination with the owner's work, existing occupancy procedures, and scheduling of work with the concurrent Houghton Building Renovations project.