SPENCER TOWN HALL

Front elevation of Spencer Town Hall
Interior of Spencer Town Hall

Through a federal Community Development Block Grant, the Town of Spencer received funds to make their Town Hall and the nearby Sugden Block building accessible to the disabled. In addition, the Town contributed its own funds to make some much-needed general improvements at the same time. The scope of work included two new elevators, new storefront and entrances, asbestos abatement, new service counters, new handicapped bathrooms, and office and retail reconfigurations. With both buildings located in National Historic Register Districts, exterior modifications required approval from the Massachusetts Historical Commission. During construction, contaminated soils were uncovered under a basement slab at the Sugden Block and required remediation. Under court order to be completed by January 1999, design and construction followed an accelerated schedule.